15 листопада 2017 р.

15 листопада в нашу бібліотеку на засідання «Літературної вітальні» були запрошені учні 3 класу спеціалізованої школи №71 художньо – архітектурного напрямку . 
Бібліотекарі нашої бібліотеки провели інтерактивну вікторину «Смішний чоловічок живе на даху», за всіма улюбленого твору «Малюк і Карлсон».  Дівчата і хлопці познайомилися з автором книги Астрід Ліндгрен з розповіді бібліотекаря Олени Борисівни Гальпериной. 

Виявляється, вона була наділена рідкісним даром – в її душі до самого похилого віку жила дитина, і сама вона залишалася такою ж, якою була за часів свого дитинства відкритою, доброю, допитливою, з багатою уявою. Світ дитинства – джерело всієї творчості Ліндгрен. Ідею "Карлсона, який живе на даху" підказала дочка. Астрід звернула увагу на смішну розповідь Карін про те, що, коли дівчинка залишається одна, до неї в кімнату через вікно влітає маленький веселий чоловічок, який ховається за картину, якщо входять дорослі. Так з'явився Карлсон - красивий, розумний і в міру угодований чоловік в самому розквіті сил. 
 Після знайомства з автором, учні змагалися у поєдинку на краще знання веселої книжки «Малюк і Карлсон». 



Вікторина супроводжувалася яскравим ілюстрованої презентацією, яка допомогла хлопцям та дівчатам поринути у казку. 





Дітей чекали несподівані питання і незвичайні зустрічі з героями. 

Щоб розгадати вікторину знадобилася завзятість, кмітливість, ну, і звичайно, знання книги! Найактивніші отримали пам'ятні подарунки.

Немає коментарів:

Дописати коментар