14 лютого 2018 р.

День Святого Валентина

День Святого Валентина прийнято відзначати 14 лютого. Це свято в Європі почали святкувати ще кілька століть тому, в Україну він прийшов зовсім недавно і став популярним у 90-х роках. Святий Валентин вважається символом всіх закоханих, тому це свято дуже красивий і романтичний. Він створений для тих, хто любить, і тих, хто тільки готується пізнати це прекрасне почуття.
Любов — це незвичайне почуття, завдяки якому, кожна людина відчуває себе по-справжньому щасливою і комусь потрібним. Вона окрилює, дає силу і сміливість для здійснення божевільних вчинків. Але, на жаль, кохання буває не тільки ніжною і щасливою, але і сумною, болісною і нестерпною. Вона змушує людину бути одночасно щасливим і нещасним.

День Святого Валентина, як і інші свята, які прийшла до нас з давніх віків, оповита легендою. Згідно з легендою, вважається, що Св. Валентин був єпископом, який потай вінчав і благословляв всі закохані пари. Період життя і творіння Валентина збіглося з часом правління всім відомого римського імператора і полководця Клавдія II, який забороняв своїм воякам створювати сім'ю і піддаватися спокусі любовних почуттів. Тому, Св.
Валентин продовжував благословляти молодих людей в таємниці, не боячись при цьому отримати покарання від грізного римського імператора. Незабаром все таємне, звичайно, стало відомо імператору, який наказав стратити Валентина.

Немає коментарів:

Дописати коментар