20 лютого 2018 р.

День Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2014 року Україна прощалася із загиблими на Майдані героями України.​ Тодішній президент В. Янукович оголосив 20 лютого днем жалоби за Небесною сотнею. Що це було: жалюгідна спроба виправити ситуацію, відверте підлабузництво, лицемірне бажання продемонструвати свою "відданість" народу і врятувати власну шкуру? Хто зна… Та що б це не було, офіційно чи не офіційно, за наказом чи проти чиєїсь волі, це відбулось би за будь-яких обставин.
Адже ці люди віддали найцінніше, що в них було, задля нас із вами. А таке не забувається…
Юні хлопці, чоловіки та жінки вже ніколи не повернуться додому, не обіймуть близьких, не посміхнуться друзям. Сумно і боляче. Хто б міг подумати, що в 21 столітті, після всього, що пережила наша (і не тільки) держава, все повториться знову. Схоже, людство не квапиться вчитись на своїх помилках…

Сьогодні кількість загиблих вже вимірюється тисячами. І кінця, поки що, цьому не видно. Не будемо говорити про те, хто і за що бореться. Ця тема вже достатньо висвітлена в просторах інтернету, в коментарях, у повсякденних розмовах в чергах та автобусах. Давайте в цей день просто віддамо шану тим, хто "положив серце й душу за нашу свободу".

Немає коментарів:

Дописати коментар