22 січня 2019 р.

День соборності України





День соборності України щорічно відзначається 22 січня. Яка історія свята і як Україна відзначає День соборності та єдності, читайте в нашій статті.
День соборності України що це за свято
Щорічно ми святкуємо 22 січня День соборності України.
Цей офіційне державне свято було встановлено в 1999 році на честь давнього факту об'єднання Придніпровської і Західної України в єдину державу. День соборності України українською мовою звучить як "день Злуки", тобто возз'єднання двох держав в єдине ціле.
Саме 22 січня 1919 року в Києві на Софійській площі було проголошено історичний документ: Акт злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки.
Примітно, що в 2019 році день соборності і свободи в Україні відзначає подвійний ювілей. По-перше, 100-річчя подій, яким безпосередньо присвячений день соборності України в історії. І по-друге, 20-річчя встановлення самого свята в нашій державі.
День соборності України - вихідний у 2019 році?
На жаль, це свято хоч і є державним, але воно не входить в число офіційних святкових днів. У 2019 році день соборності України випадає на вівторок, а тому це звичайний робочий день.
День соборності України: традиції та святкування
Вже стало традицією в День соборності України проводити різні заходи, що показують єдність людей і цілісність всієї країни.
Наприклад, в Києві в День соборності України 2019 на мосту Патона пройде патріотична акція, під час якої учасники об'єднають живим ланцюгом два береги Дніпра.


Немає коментарів:

Дописати коментар