7 травня 2020 р.

7 травня-Міжнародний день радіо






У наш час з Днем радіо прийнято вітати працівників телебачення, підприємств зв'язку, радіоаматорів і всіх, чия робота залежить від радіохвиль. Крім того, це свято можна вважати професійним днем радіоведучих, завдяки яким радіоефіри стали надзвичайно популярними.

Поява цього свята нерозривно пов'язана з діяльністю видатного російського електротехніка Олександра Попова, який одним з перших спробував перетворити електромагнітні коливання в зрозумілу ретрансляційну людську мову і таким чином створив перший прототип радіоприймача.Того дня він зробив наукову доповідь про новий метод бездротової передачі електричних сигналів з використанням радіохвиль і провів перший публічний сеанс радіозв’язку. 
Через рік Попов представив перший прилад, здатний передавати радіосигнали, переславши на відстань близько 250 метрів радіограму, яка складалася всього лише з двох слів: Генріх Герц. Через 50 років після цього, у 1945 році, 7 травня стали відзначати День радіо.

Настільки звичне для нас явище, як радіосигнал, ще сто років тому вважалося чимось немислимим, надприродним.
Тому задовго до появи цього свята, детекторні приймачі могли дозволити собі лише небагато людей. Стрімкий розвиток радіотехнологій призвів до того, що зараз на основі перших розробок Попова створено такі революційні явища, як телебачення і мобільний зв'язок. Вони щільно увійшли в наше життя. І дякувати за ці блага цивілізації ми повинні людям, які могли б вважати своїм професійним святом День радіо. У наш час з Днем радіо прийнято також вітати працівників телебачення, підприємств зв'язку, радіоаматорів і всіх, чия робота залежить від радіохвиль. Крім того, це свято можна вважати професійним днем радіоведучих, завдяки яким радіоефіри стали надзвичайно популярними.



Немає коментарів:

Дописати коментар