1 вересня 2020 р.

День знань!!!

Традиційно в День знань 1 вересня або в найближчий робочий день, якщо свято припадає на вихідні, в школах відбуваються урочисті лінійки з нагоди початку навчального року. Учні та їхні батьки дарують вчителям квіти, вітають з початком навчального року. У школах проводиться перший святковий урок.
1 вересня починаються заняття і в середніх спеціальних та вищих навчальних закладах. У цих закладах, як правило, проводять урочисті збори тільки для першокурсників. Для інших же 1 вересня починаються безпосередньо заняття.
Останніми роками підхід до цього дня змінюється. У 2018 році стартував проект "Нова українська школа". Як результат - багато шкіл відмовилися від проведення лінійок, замінюючи їх іншими заходами для школярів і батьків.
Яким же буде свято в школах? Міносвіти рекомендує провести зі школярами перший урок про правила безпеки в умовах пандемії коронавірусу.
1 вересня 2020 року є дуже незвичним для учнів та вчителів, адже вперше школа розпочала навчання в умовах пандемії. Проте свою радість чи сум від початку навчання учні не можуть приховати.

Відчуття, які виникають першого вересня, не можливо порівняти ні з якими іншими відчуттями з нашого дитинства. День знань завжди відрізняється яскравістю вражень і нових переживань, нових надій і несподіваних зустрічей. 
Перший дзвінок і початок нового навчального року - це свято викладачів та вчителів, студентів та учнів, батьків, наших друзів і в якійсь мірі навіть свято, яке якимось неймовірним дивом об’єднує всі покоління.

Немає коментарів:

Дописати коментар