5 квітня 2014 р.

Дружба з книгою - це свято
Свято книжки зазвучало
Серед міста, як сигнал.
За годину місто стало
Як один читальний зал.
Всі читають урочисто - 
І безвусі, й вусачі.
Скільки мешканців у місті,
Стільки в місті й читачів.

Весело, цікаво, жваво пройшов Тиждень дитячої та юнацької книги в нашому філіалі. Барвисто оформлене оголошення запрошувала дітей та батьків на свято. І воно відбулося .


Добре свято Дитячої книги прийшло до нас з далекого воєнного 1943 року. У цей важкий час дорослі вирішили порадувати дітей. Письменник Лев Кассіль запропонував провести свято дитячої книги. 23 березня 1943 року в Москві в Кремлівський зал прийшли напівголодні, бідно одягнені дітлахи на зустріч з книжкою. Учасники свята вирішили щороку в дні весняних канікул відзначати книжчині іменини. І не тільки в Москві, а по всій країні. Так з'явився Книжкин тиждень. Ми намагалися, щоб під час наших заходів діти і батьки відчували себе легко і невимушено. Програма Тижня була побудована як одне велике свято Її Величності Книги.
Розпочався  цей Тиждень 24 березня конкурсною програмою для ерудитів «Зарядка для розуму». Учасники проявили активність в розгадуванні анаграм, филвордов, ребусів, шарад та інших головоломок, показували свою ерудованість, кмітливість, швидкість мислення. Все пройшло на одному диханні. Результат - численні зароблені «библионы».
Продовжився Тиждень літературним конкурсом - змаганням балакунів скоромовок «Подорож у Хохотландию». Це особливий вид потішного фольклору розвиває кмітливість, уміння уважно слухати один одного, чітко вимовляти слова, швидко і правильно говорити. У старовину швидке повторення труднопроизносимых віршиків і фраз було самою веселою грою серед дітлахів. І зараз в наш час скоромовки простір для словотворчості.
Неможливо уявити бібліотеку без книжкових виставок. Для читачів був проведений ігровий огляд у книжкової виставки «Книги - ювіляри 2014 року». Інша виставка під назвою «Нам без книг нияк не можно» пропонувала юним читачам познайомитися з казками, смішними розповідями, дитячими енциклопедіями, новинками сучасної дитячої літератури.
Заключним акордом Тижня стало свято читацьких задоволень «Читає вся планета Михалкова-поета». Тут діти - безпосередні учасники свята: самі інсценували байки та вірші поета, із задоволенням розгадували кросворди, складені за творами С. Михалкова, брали участь у вікторинах. Наприкінці Тижня пройшло нагородження кращих читачів бібліотеки, активних учасників Книжкиной тижня, переможців конкурсу «З улюбленою книгою не розлучимося». Фінальним заходом Тижня стала ярмарок Мудрої Сови, на якій зароблені протягом всього минулого Тижня «библионы» діти обмінювали на призи.
Підсумком свята можна вважати слова батьків юних читачів бібліотеки: «Спасибі за іскорки, побачені в очах наших дітей, за цікаву програму Тижня дитячої та юнацької книги».
 
 



Немає коментарів:

Дописати коментар