19 грудня 2020 р.

 

Найприємнішою традицією цього дня є подарунки дітлахам, які хлопчики та дівчатка зранку знаходять під своїми подушками.

Кожного року 19 грудня православні християни відзначають День святого Миколая Чудотворця. У народі цього святого ще називають Микола зимовий та Миколай Угодник.

Миколай Угодник народився у III столітті в грецькій
колонії Лікії у Малій Азії в родині заможних християн. Хлопчик з самого дитинства відвідував храм, а подорослішавши, вирішив присвятити себе вірі, ставши священиком
.


Коли його батьки померли, святитель Миколай роздав увесь свій спадок нужденним. За переказами, він допоміг бідному вдівцю, доньку котрого не схвалювали як дружину для свого сина його багаті батьки. В один із вечорів святий Миколай непомітно поклав мішечок із монетами у вікно спальні майбутньої нареченої. Після того містом ширилися чутки, що закоханим начебто допоміг ангел. А Миколай, почувши такі розповіді, відчув себе щасливим.

В Україні дуже шанують день Миколая Чудотворця. Особливо нетерпляче на це свято очікують дітлахи, адже святитель Миколай обов’язково покладе під подушку якийсь подарунок. Так, напередодні свята хлопчики та дівчатка пишуть святому листи із проханням здійснити їхні мрії. І зранку 19 грудня одразу зазирають під подушку, очікуючи виконання Миколаєм Угодником їхніх бажань.












Немає коментарів:

Дописати коментар