28 червня 2017 р.

День Конституції України

День Конституції сьогодні,
Я вітаю нас друзі.
Нехай в країні стабільність буде,
Щоб у достатку жила кожна сім'я.
Щоб були ми здорові, душею чисті,
Щоб гордо українцями звалися.
Щоб над нами щастя і успіх нависли,
Щоб пісні без кінця лилися.

День Конституції України і по цей день вважається одним із почесних державних свят. Протягом багатьох століть українці вели важку боротьбу за свою свободу, бажаючи жити по своїм законам і традиціям. Тому прийняття головного законопроекту – це свято, яке доводить, що всі спроби здобути суверенітет і незалежність були не марні.


Конституцію України затвердили в 1996 році. Всі члени уряду працювали над складанням доленосного законопроекту протягом всієї ночі з 27 на 28 червня. Депутатами були розглянуті важливі питання щодо державної мови, символіки та права громадян на приватну власність.





Прийняття Конституції, яка має найвищу юридичну силу, зміцнив авторитет України серед інших країн. Згідно із законами, главою держави є президент, який повинен гарантувати прийняття і дотримання Конституції. При цьому всередині країни головну цінність являє людина, її життя, здоров'я і гідність.
Щороку в честь Дня Конституції України в країні відбуваються різноманітні заходи, вулиці прикрашаються транспарантами і прапорами. У містах проходять вітальні концерти, а на завершення всього влаштовується святковий салют.


Немає коментарів:

Дописати коментар