22 вересня 2018 р.

День партизанської слави



День партизанської слави України щороку відзначається 22 вересня. Це свято створене, щоб не забувати українських військових, які билися з фашистськими окупантами. Дату свята, до речі, обрано не випадково. Саме 22 вересня вважається початком підпільно-партизанського руху в Україні. І в честь такого свята ми вирішили розказати вам про його історію і традиції.

Таке свято було засновано у 2001 році завдяки указу президента України. Це торжество було створено заради підтримки ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр., а також у пам'ять про них.
Варто трохи заглибитись в історію, щоб зрозуміти, наскільки День партизанської слави України важливий для нашої країни. Під час Великої Вітчизняної Війни 1941-45 роки, на території нашої країни налічувалося більше 1 мільйона людей, які були учасниками партизанського руху. Всі вони входили більше, ніж у 6200 партизанських загонів, і наносили дуже болючі удари військам ворога.
Звичайно, багатьом цікаво, як же партизани виживали в лісі, особливо взимку, коли мало того, що холодно, так і їжі дістати ніде. Але, як згадують, ветерани війни, дуже сильно допомагали селяни, які носили одяг і продовольство й інші необхідні для життя речі.
Все це показує, наскільки важливе дня нас таке свято, як День партизанської слави України.
Вже після закінчення війни було нагороджено понад 200 тисяч партизанів, 223 з них отримали звання Героя Радянського Союзу. Тому не дивно, що в День партизанської слави України проходить досить багато різних пам'ятних заходів, де вшановують і віддають данину поваги тим, хто вже помер. Так само, проходить безліч акцій, на підтримку ще живих ветеранів.


Немає коментарів:

Дописати коментар