25 червня 2017 р.

День молоді



В останню неділю червня відзначається День молоді в Україні. Якщо поглянути на календар, то очевидно, що День молоді в Україні 2017 року припадає на 25 червня.


Сьогодні на Україні діє кілька тисяч різних молодіжних та дитячих громадських організацій. А провідним органом із забезпечення реалізації державної політики з питань сім'ї, дітей, молоді, фізичної культури і спорту є Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, яке реалізує Державні соціальні програми, які сприяють розвитку молодіжної політики.




Традиційно до Дня молоді 60 молодих українців нагороджуються премією Кабінету міністрів за особливі досягнення у розбудові України. Це молоді вчені та науковці, виробничники, спортсмени, військові та молодь, яка виявила особистий героїзм і мужність.


2009 рік пройшов в Україні Рік молоді, і, починаючи з цього часу в країні реалізується федеральна програма, розрахована на шість років. В кінці 2015 року підведуть її підсумки. Однією з головних цілей цієї програми – законодавчо закріпити права молоді, підготувати економічну та гуманітарну базу, вирішити питання зайнятості молодих людей. Згідно з трудовим законодавством молодь має таке ж право на працю, як і громадяни України в інших вікових категоріях.


Немає коментарів:

Дописати коментар