1 червня 2019 р.

Всесвітній день батьків


Наші діти — майбутнє планети Земля.
Часто батьки, враховуючи всі ті труднощі, з якими їм доводиться стикатися, щоб ростити своїх чад, відчувають себе як якісь «хлопчики для биття». Цікаво, що така традиція дійсно була і походить з Англії. У 15-18 століттях при вихованні високих спадкоємців, оскільки бити їх строго заборонялося, то карали за провини не цих королівських осіб, а спеціальних хлопчиків, які виховувалися поряд з ними. Це покарання було дуже ефективним, адже принцу суворо не дозволяли грати більше ні з ким іншим, крім хлопчика для биття. Уявити собі зараз таке дуже складно, проте, на якомусь прихованому рівні, батьки нерідко відчувають себе саме в такому становищі. Залишається сподіватися, що все їх терпіння не дарма, адже з часом ми всі, переконуємося в цьому.
Це свято є офіційною міжнародною подією, закріпленою рішенням на рівні Генеральної Асамблеї ООН від 17-го жовтня 2012-го року № A/RES/66/292 і відзначається щорічно в перший день літа. 1-го червня на підтримку батьків по всьому світу, низкою урядових і громадських організацій багатьох країн проводяться різноманітні заходи, спрямовані на вшанування загальноприйнятих традиційних сімейних цінностей, ролі і значення батьків для всіх поколінь.
Статус батьків, їх єдності, зобов’язання і відповідальність, хвилюючі переживання і турбота про благополуччя підростаючого покоління, є абсолютно природний стан життя для багатьох з нас. Ніяка сучасна культура або новації світосприйняття, які намагаються нав’язати громадській думці, виключаючи інститут батьківства і нівелюючи вагомість простих людських понять сім’ї, не матиме жодних життєствердних перспектив.
Бути батьками для своїх дітей, прикладом і беззастережним авторитетом - це високий привілей! Це радість і нескінченне щастя! Сенс життя і її найбільш явна й практична надія.
День батьків, за даними проекту DilovaMova.com, жодним чином не заміщає таких свят, як День батька (День тата), День матері або День сім’ї. Він покликаний підтримувати кульмінаційні акценти подібних понять. Символічно, що саме в цей день відзначається і «Міжнародний день захисту дітей».
У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу всіх батьків, теперішніх та майбутніх! Бажаємо батькам міцного здоров’я, мудрості і сил! Зі святом Вас і Ваші родини!

Немає коментарів:

Дописати коментар