1 червня 2018 р.

Міжнародний день захисту дітей


Міжнародний день захисту дітей відзначається щорічно 1 червня. У цей день світова спільнота закликають прислухатися до потреб дітей і особливу увагу приділити тим, хто з яких-небудь причин залишився без опіки рідних і близьких.
Міжнародний день захисту дітей в Україні став державним святом з 1998 року, після підписання Президентом Указу №568/98 "Про день захисту дітей". Ініціатором святкування стало Міністерство у справах сім'ї та молоді, Всеукраїнський комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей "Україна - дітям".
У цей день проводяться для дітей освітні програми про те, куди вони можуть звернутися в разі утиску їх прав, а також вчать суспільство зважати на потреби дитини.
Традиційно до Міжнародного дня дітей організовують різного роду розважальні заходи. Діти беруть участь в конкурсах, малюють малюнки крейдою на асфальті, а також організовуються дитячі концерти та фестивалі. Крім того, проводиться безліч благодійних акцій, головна мета яких - зібрати гроші на різні благодійні проекти або лікування дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар