28 червня 2018 р.

День Конституції України


Яка історія цього свята і яке значення воно має для громадян нашої держави? Конституція незалежної України була прийнята 28 червня 1996 року — і з того часу ми щороку відзначаємо цю подію. І недарма: адже Конституція — Основний Закон держави, у якому визначені наші права і свободи. Аби ухвалити цей неймовірно важливий документ, депутати Верховної Ради працювали цілісіньку ніч із 27 на 28 червня. Та не тільки ніч: це були 23 години безперервної роботи! У результаті за Конституцію України проголосувало 315 парламентарів.
У День Конституції ми святкуємо не просто прийняття важливого для держави документа. У першу чергу ми віншуємо той день, коли були затверджені наші права і свободи, суверенітет і цілісність нашої України.
У це свято ми згадуємо і дізнаємося більше про значення Конституції для розвитку держави, а тому відвідуємо виставки, конференції, беремо участь у брейн-рингах і змаганнях. Ми також вшановуємо пам'ять тих, хто боровся за свободу і незалежність України: кладемо до їхніх пам'ятників квіти і дякуємо їм за сміливість і патріотизм. А ще — ми просто радіємо тому, що живемо у державі, яку любимо: тож відвідуємо урочисті концерти, співаємо українських пісень і насолоджуємося мистецтвом, яке творять талановиті українці.


Немає коментарів:

Дописати коментар