5 листопада 2018 р.

Закрутилася в небі осінь



Осінь фарби готувала,
У відерця наливала.
Змішувала, чаклувала,
Потім все розфарбувала.
Придивіться, все довкола
Стало різнокольоровим!




Настала дивна пора – прекрасна і ніжна осінь... Вона дарує всім перед сніжною і холодною зимою свої останні теплі деньки, чудові миті, чарівний, ледве вловимий аромат яскравих осінніх квітів, привабливу красу вже зібраних плодів і, звичайно ж, якийсь замислений , може, навіть трохи сумний, але в той же час радісний настрій.

Цьому дивовижному часу року був присвячений літературно-музичний вечір "Закрутилася в небі осінь". Свято осені в бібліотеці-одне з найяскравіших і барвистих заходів, що стало вже доброю традицією. На святковий захід були запрошені учні 4 класу СШ № 51 .
Читальний зал в цей день відразу наповнився дитячим сміхом, радістю, веселощами, іграми і зустріччю з прекрасним. Гостей чекала зустріч з чудовою осінньою порою, з прекрасним світом поезії, музики і живопису, невеликі і цікаві осінні вікторини та загадки.

Дітки згадали, що осінь буває різна. Одна – радісна, яскрава і багата урожаєм, називають її «золотою». Інша – непримітна собою, сумна, з тихим плачем дощику, туманами і падаючим листям. Цей період називають пізньою осінню. З задоволенням діти відгадували загадки про місяці осені, називали її прикмети. А в грі-розминці "Підбери епітет до осені" діти проявили кмітливість і активність. Поділившись на дві команди, швидко називали чудові барвисті прикметники, що характеризують осінь: дощова, романтична, золота, вітряна, листопадна, іскриста і навіть казкова. Присутні з цікавістю слухали про те, як і чому в давнину називали осінні місяці.
Діти дізналися, що саме осінь надихала багатьох поетів і письменників, художників і композиторів на створення прекрасних і геніальних творів.
Наприкінці заходу діти підвели загальний підсумок – осінь прекрасна і приваблива по-своєму. Вона несе душі щедрість, серцю-тепло від людського спілкування, вносить в наше життя неповторну красу!

По усміхненим і радісним обличчам наших гостей було зрозуміло, що яскравий і цікавий захід їм сподобався, знайшов відгук в їх серцях і викликал позитивні емоції. І хочеться сподіватися, що літературно-музичний вечір «Закрутилася в небі осінь» залишиться у дітей приємним спогадом, а осінь завжди буде радісною і щасливою порою року.

Немає коментарів:

Дописати коментар