2 квітня 2020 р.

День дитячої книги!!!


Міжнародний день 
дитячої книги — свято, встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. 2 квітня щороку починаючи з 1967 відзначається це свято (в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена). Святкування цього дня є наглядним показником того, що книга, яка створена саме для дитини, має великий вплив на формування її характеру та становлення як людини. Дитячі книги вбирають у себе дивовижний, невичерпний, чарівний світ, який дитина відкриває для себе саме завдяки книжці. Просто треба взяти в руки Книгу і …опинитись в цьому світі…
 «Дитячі книги – це не тільки література, коли всім смішно, кумедно, і не коли все просто і наочно, яскраво і привертає увагу, а коли за допомогою художніх образів, зрозумілих дітям, розповідається про життя, тобто в правильній дитячій літературі перед нами, перш за все, постає яскрава картина світу в різних життєвих ситуаціях».
Дитячі книги у доступній формі вчать, надихають, і все більше дитячих письменників звертаються до актуальних тем сьогодення, за допомогою яких виховують дітей свідомими, людяними, відповідальними.

Датою для святкування 
був обраний день народження Ганса Християна Андерсена, який став одним з найулюбленіших казкарів дітей багатьох поколінь. 


 У казках Андерсена добро і любов перемагають, але інколи його твори залишають легкий смуток і роздуми. Після читання хочеться помовчати, побути сам на сам зі своїми почуттями, а потім знову повернутися до книжки. Письменник спеціально нікого не повчає, нічого не проголошує, він просто веде нас по своїй казковій країні й спонукає думати й співпереживати.
Основна мета свята полягає в пропаганді дитячого читання, яке є ефективним інструментом духовного та інтелектуального розвитку людини.





Немає коментарів:

Дописати коментар