24 березня 2021 р.

 


Всеукраїнський тиждень дитячого читання-2021


Перед книгою віками схиляло в шанобі голову людство, вважало її своєю святинею. «Читання-ось найкраще навчання» - стверджує народна мудрість. Не погодитися з цими словами не можна. В цьому переконуєшся щоразу, коли мова заходить про роль книги в житті людини. Адже книга вселяє в нас любов до рідної України, повагу до інших народів, інтерес до їхньої культури, виховує почуття патріотизму. Вона навчає рідної мови, розкриває красу поетичного слова. Книга вчить нас бути чесними і працьовитими. Все життя книга допомагає нам вчитись, працювати, жити. Книга наш помічник, а для тих, хто вміє дружити з нею, - вірний друг.






Особливо вона необхідна дитині у ранньому віці, з якої формується майбутня особистість, бо книга і читання – це великі вчителі і вихователі людських душ. Потрібно обов`язково прищеплювати любов дитини до книги як джерела знань, до усної народної творчості, бо вона допомагає виховувати доброту, чуйність, розвивати спостережливість, логічне мислення, почуття гумору. Нерідко книга, прочитана ще в дитинстві, залишається в пам`яті на все життя.

Читання книг – це велика духовна цінність, відпочинок та насолода для душі. Людина, яка вміє і любить читати – щаслива людина. Навколо неї завжди багато розумних, добрих і вірних друзів.



Бібліотекарі дитячих бібліотек, працюючи з дітьми, прагнуть оновити зміст і форми спілкування з юними читачами, створити комфортне інформаційне середовище, яке відповідало б різнобічним уподобанням (читання за шкільною програмою, читання «для душі»). І все це з однією метою – залучити якомога більше дітей до книги, до проведення свого вільного часу в бібліотеці.









Немає коментарів:

Дописати коментар