11 червня 2021 р.

 Читання з книгою-влітку!!!



Ось і настали довгоочікувані канікули. Потяглися довгі спекотні дні заслуженого відпочинку і обтяжливого неробства. Чим зайняти дитину на канікулах? Як організувати дозвілля своєї дитини не тільки з користю, але і з інтересом?

Звичайно ж нам допоможуть найкращі дитячі книги!

Будь-яка школа готує для своїх учнів список рекомендованої літератури для позакласного літнього читання. А наша бібліотека підкаже, які видання неодмінно припадуть до смаку вашим малюкам.




Як заохотити дитину до читання книг влітку. 


Уже почалися літні канікули і малеча з полегшенням зітхнула, забувши про будь-які підручники.Проте літом дітям потрібно приділити час прочитанню книг, щоб не втратити отримані навики.З допомогою батьків вміння дитини можуть залишатися стабільними або навіть поліпшуватися.

Якщо ваша дитина не хоче читати


Виділіть на читання конкретний час

 Якщо ви хочете, щоб ваша дитина з таким же ентузіазмом ставилася до читання, як до плавання в басейні або ігор на iPad –  встановіть час  для читання.Наприклад, можна виділити 15 хвилин протягом дня.Це зовсім невеликий проміжок часу, тому дитина не повинна скаржитися на перенавантаження.

Поєднайте книги та захоплення


Діти, які читають неохоче, можуть зацікавитися книгами, що пов'язані з їхніми захопленнями. Попросіть дитину здивувати вас декількома фактами із книги, чи розповісти більше про своє захоплення. 

Нехай дитина самостійно вибере книгу

Дослідження показали, що учні читають більше і краще вчаться, коли їм дозволено обирати матеріал для себе. Раз на тиждень відвідуйте бібліотеку або книжковий магазин, щоб дозволити своїй дитині вирішити, що читати, і не заперечуйте, якщо він вибере щось незрозуміле для вас.

Знайти інші можливості  для читання

Коли ви на ігровому майданчику, в продуктовому магазині, або просто їдете в машині, попросіть вашу дитину уважно подивитися на знаки. Дитина може з більшою мотивацією читати рецепт на зворотному боці коробки ніж книгу,  якщо їй буде цікаво про що там йдеться.


 Приємного літнього читання!Приходьте до нас у бібліотеку-ласкаво просимо!

Немає коментарів:

Дописати коментар