10 жовтня 2017 р.

Бібліотека - дім книг

Бібліотечний урок – екскурсія «Бібліотека, книга, я – разом вірні друзі»

«В деякому царстві, у деякій державі жили-були книги. Але не було у них вдома. Уявляєте, як їм жилося? Сонце обпікало їх листи, дощі мочили їх плетіння, вітер розвівав сторінки по всьому світу. І от одного разу зібралися всі книги на центральній галявині знань. І сказала тоді найрозумніша книга – енциклопедія: «Книжковий народ! До яких пір нам ще мандрувати? Ми втрачаємо своїх кращих товаришів! Давайте побудуємо свій цегляний будинок, зберемо в ньому всі книги. Назвемо його – бібліотека». Чому саме так? А ось чому. «Бібліо» – книга, а «тека» – зберігання




Сказано – зроблено. Немов з-під землі виросла бібліотека. У її залах стали жити книги. Тут були і дорослі: енциклопедії, романи, повісті і веселі дитячі книжки: казки, оповідання, вірші. І стали приходити в бібліотеку хлопці і дівчата, їх тата і мами, бабусі і дідусі.
Вони брали книги додому, щоб їх читати. А для того, щоб допомагати дітям і дорослим правильно вибирати книги, у бібліотеці з'явилися спеціальні люди – бібліотекарі.
Ось з такого трохи казкової вистави і почалося знайомство наших юних читачів з нашою бібліотекою. Бібліотекарі ознайомили дітей з абонементом та читальним залом, розповіли історію бібліотеки ( 3 жовтня виповнився 31 рік від дня відкриття ), познайомили з найбільшою і найменшою книжечкою нашого фонду.
Завершилася наша екскурсія вікториною «Загадки про казкових героїв», конкурсом «Адреса книги», і веселою грою «Казкове село».
Ми запросили дітей стати активними читачами нашої бібліотеки. Адже якщо вони будуть багато читати, будуть багато знати, зможуть відкрити чарівні таємниці планет і зірок, зуміють розгадати загадки природи, і може бути одного разу на книжковій полиці їм попадеться книга, яка поведе їх життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар