14 жовтня 2017 р.

День захисника України. День українського козацтва

«Козацька держава – наша гордість і слава» 

13 жовтня 2017 року в читальному залі нашої бібліотеки відбулася подорож козацькими стежками «Козацька держава – наша гордість і слава» з учнями 8 класу спеціалізованої школи №71 художньо-архітектурного напрямку. На зустріч  ми запросили справжніх козаків: голову Соборній районної організації  УСВА Гонтаря Василя Олексійовича зі своїм сином учасником АТО молодшим сержантом 25 бригади ПДВ Гонтарем Олексієм Васильовичем.
Коли - то козацтво виконало покладену на нього історичну місію i врятувало український народ від загибелі. Сучасні козаки варті слави своїх пращурів. Наші гості розповіли про себе, про своїх бойових товаришів, а розповісти було що, бо за плечима кожного були військові дії (Афганістан, Придністров'я, антитерористична операція на сході...).



Вийшов дуже цікавий , пізнавальний діалог. Та ще наші гості принесли з собою свої «обладунки» : каски, бронежилети, портупеї та ін...



 А самый важливий і цінний експонат це звичайно ж прапор який разом з Олексієм пройшов важкий солдатский шлях (Слов'янськ, Авдіївку, Донецький аеропорт....)
У глибині душі кожного українця живе козак: воїн, який нічого не боїться і за рідну землю без роздумів віддасть своє життя.
Так що всіх козаків ще раз вітаем  зі святом і бажаем міцного здоров'я, незламної волі до перемоги та патріотичного духу, який допоможе долати будь-які перешкоди!


Немає коментарів:

Дописати коментар