25 жовтня 2017 р.

День визволення Дніпра від німецько-фашистських загарбників

Сьогодні, 25 жовтня 2017 - 74 річниця з дня визволення Дніпра від фашистських загарбників.

Ми пам'ятаємо дати, слухаємо розповіді ветеранів, але часто навіть не уявляємо собі, як це було. Це було без нас. Але навіть тоді, коли нас ще не було, жили люди, такі ж молоді, як ми. Вони так мріяли, як ми, закохувалися. 
І в один момент ці житті були зруйновані війною....багатьох життів не стало...Битва за Дніпро одна з найбільш кривавих і найважливіших подій в історії війни, де наш регіон зіграв особливу роль для отримання Перемоги. Близько 1,5 млн людських життів забрала ця битва.
В ніч з 25 на 26 вересня радянськими сполуками було розпочато форсування Дніпра. Швидко були зроблені плоти для переправи на правий берег Дніпра, на яких і була непомітно для ворога переправлена група добровольців, якій була здійснена розвідка сил оборони ворога.
  Однак наступна група десанту була помічена німцями. Почалися ворожі атаки, які відбивали всього 200 чоловік. Тільки на наступний вечір до десантникам зміг приєднатися підкріплення. Так поступово до 28 вересня плацдарм був значно розширений.
З 23-24 жовтня радянські війська почали наступати на Дніпро. 25 жовтня була прорвана оборона ворога і місто було звільнено.
Пусть опрокинет статуи война,
мятеж развеет каменщиков труд,
Но врезанные в память письмена
грядущие столетья не сотрут.

Вильям Шекспир

Немає коментарів:

Дописати коментар