1 липня 2020 р.

День архітектури України



Всесвітній день архітектури заснований 
Міжнародним союзом архітекторів, який виник в 1946  році після Другої світової війни, коли потрібно було піднімати з руїн міста, відновлювати підприємства, відтворювати пам’ятники архітектури.

Професія архітектора- одна з найблагородніших та мирних творчих професій. Недарма споконвіків, високо цінуючи архітекторів, їх величають зодчими, прирівнюючи їхні творіння до застиглої музики.

Високий професіоналізм, аналітичне мислення, прагнення пошуку гармонії у всьому – це те, що завжди притаманне творчій натурі архітекторів. Зберігаючи та примножуючи чудові традиції своїх попередників, впроваджуючи нові архітектурні ідеї, перспективні розробки, передові технології, конструкторські рішення, Ви формуєте сучасне обличчя наших міст і сіл, створюєте нові архітектурні ансамблі та комплекси.

1 липня – День архітектури України

засновано у відповідності до Указу Презедента в 1995 р. Архітектурне багатство країни помітно в будь-якій точці, яке потрібно піднімати з розвалин, відновлювати, відтворювати. 
Цей «кам’яний літопис», що відображає злети і падіння, війни і періоди духовного зростання від Київської Русі до нашої сучасності. Протягом віків архітектори створювали безсмертні шедеври, якими ми захоплюємося і сьогодні.
 Архітектори XX ст. працюючи, втілюють в реальність свої сміливі ідеї, використовуючи новітні технології та оригінальні конструкторські рішення. Серед них Годованюк О. М. та Корнєєва В. І. Творча біографія кожної з цих архітекторів колосальна за обсягом досліджень та втілених проектів, налічує десятки унікальних українських пам’яток, наукових праць.

З цієї урочистої нагоди дозвольте побажати вам творчої наснаги, вдалих і сміливих проектів, а головне – щоб ваші праця  і талант завжди були правильно та справедливо оцінені.

Немає коментарів:

Дописати коментар