23 липня 2021 р.



Всесвітній день китів і дельфінів започаткували в 1986 році на засіданні Міжнародної китобійної комісії, яка ввела заборону на китовий промисел.

Для України це свято має важливе значення, оскільки в Чорному і Азовському морях живуть популяції дельфінів. Багато видів цих тварин занесені до Червоної книги Міжнародного союзу охорони природи.

 Головна мета цього дня полягає в залученні уваги громадськості і світової влади до питань захисту всіх морських ссавців. Згідно з даними Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) кількість морських ссавців, птахів, риб, рептилій та інших тварин, що мешкають в Світовому океані, за цей період скоротилася до 49%. 

 Особливою проблемою для існування морських ссавців є катастрофічне забруднення Світового океану пластиковими відходами. Це сміття вбиває величезну кількість птахів, морських ссавців та руйнує екосистему океану.


Тому сьогодні кожному з нас варто пам’ятати, що коли ми, не задумуючись викидаємо пластикові предмети, вони, потрапивши у океан, можуть призводити до загибелі його мешканців.

Немає коментарів:

Дописати коментар