30 липня 2021 р.

Міжнародний день дружби. Це свято Миру, Добра і Любові.


 

 З днем друзів хочу привітати,Це свято для всіх нас.

Дружбу світлу прославити,
Ту, що вилікує час.
Вам берегти друзів бажаю,
Ніколи не зраджувати,
Допомагати, любити і вірити,
Любити і розуміти.

 Дружба є найважливішим елементом як взаєморозуміння, так і гарних, добросусідських відносин. Ми, люди, всі такі різні, у нас можуть бути зовсім своєрідні погляди на одні й ті ж речі, різна культура, різні підходи у вирішенні тих чи інших питань, але не маючи дружби між собою, ми починаємо наражати на небезпеку не тільки оточуючих нас людей, але також і самих себе. У ході проведення Міжнародного десятиліття культури миру та ненасильства в інтересах всієї планети, під егідою ООН, яке охопило період з 2001-го по 2010-й рік, цей факт став на стільки очевидний, що на своїй 65-й сесії, що відбулася 27-го квітня 2011-го року в резолюції № 65/275, Генеральна асамблея ООН заснувала нове свято, безпосередньо присвячене цій темі.


Це свято присвячується дружнім взаєминам між державами, національностями та культурами.   Міжнародний день дружби вважається святом миру, любові, відсутності кордонів між національностями, релігіями та політичними інтересами.

Фахівці стверджують, що бачитися з друзями корисно для здоров’я. Вся справа в тому, що при частому спілкуванні підвищується рівень прогестерону, а це сприяє психологічній розрядці, а так само знижує рівень тривоги. 

Духовна дружба – взаємне збагачення і доповнення одне одного.

Творча дружба – обидва друга зберігають свою яскраво виражену індивідуальність. Дружба допомагає творчо доповнювати особистість кожного з друзів.

Буденна дружба може існувати й розвиватися лише за умови безпосередньої територіальної близькості. Друзі обов’язково мають жити поруч, надавати одна одній послуги, звертатися по допомогу, ходити разом кудись чи навіть просто розмовляти. Це також можливо при звичайному сусідстві чи спільній праці.

Сімейна дружба характеризується тим, що один у сутності, стає іншому сім’єю. Якщо ж йдеться про подружжя, то це може бути дружба сім’ями.


Немає коментарів:

Дописати коментар