19 серпня 2020 р.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ФОТОГРАФІЇ

Це свято відзначається щорічно 19 серпня. Неважливо, чи професіонал ви або фотограф-любитель, доторкнутися до світу вічного і прекрасного, а також краще упізнати історію ніколи не пізно. Відмітно, що це свято стало відзначатися усього лише з 2009 року. Йому немає ще і десяти років. І на відміну від багатьох інших свят, які могли затверджуватися за ініціативою ООН або інших Офіційних Організацій, то про Всесвітній День фотографії дізналися завдяки людині з ім'ям Корске Ара. Звичайному фотографові.
На сьогодні фотографія - одне з найпопулярніших хобі. Кожен бажає зафіксувати вислизаючі миті життя у вічності. Адже так цікаво переглядати через роки знімки і ностальгувати про минувщину. Зараз для цього створені усі умови. У наших телефонах фотокамери, а фотоапарати представлені в магазинах на будь-який, навіть найвимогливіший професійний смак.
Але процес отримання зображень має свою давню історію. Наприклад, першим способом була дагеротипія. Це страшне, на перший погляд, слово означає усього лише спосіб отримання зображень. А саме на металевій пластині. Так робили в 20-і роки XIX століття, проте вже з того часу можна говорити про те, що фотографія зароджувалася як окремий і неповторний вид мистецтва.
Прогрес, як відомо, ніколи не коштує на місці. Пізніше вчені тільки удосконалили способи отримання зображень. Не лише чорно-білих, але і кольорових. Так в 1861 році сталася революція у світі фотомистецтва. Ім'я геніальної людини, що відкрила світу кольорові кадри, - Джеймс Максвелл.
Для одних людей фотографія - це просте хобі, спосіб відпочити від повсякденної метушні і зафіксувати миті щастя. Для інших же - професійна праця не лише для душі, але і для заробітку. Проте не можна не відмітити, що фотографія - це воістину унікальний метод отримання «вічних кадрів».
Адже на фотографіях усі наші моменти життя існуватимуть завжди. Те, що ніколи не повториться знову. Вдало упіймати в кадр щасливу посмішку друга, завзятий сміх дітей або добрий погляд батьків. А пізніше переглядати знімки і з радістю повертатися в минуле. Хіба це не прекрасно?

Немає коментарів:

Дописати коментар