14 жовтня 2020 р.

День захисника України (День захисників Вітчизни)


День захисника України співпадає зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та з Днем Українського козацтва. Крім того, 14 жовтня відзначається як день створення Української повстанської армії.Свято вшанування захисників України встановлене 14 жовтня 2014 року указом п'ятого президента України Петра Порошенка. Цим же указом скасовано указ президента України Леоніда Кучми 1999 року, який закріплював радянський День захисника Вітчизни, що відзначали 23 лютого.

З 2015 року День захисника України є державним святом і неробочим днем.

Відповідно до Указу Президента України № 806/2014 від 14-го жовтня 2014-го року в Україні, з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій та перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві і на підтримку ініціативи громадськості, встановлено нове свято - «День захисника України», яке тепер відзначається щорічно 14-го жовтня, в день одного з великих православних свят запорізьких козаків - «Козацька Покрова» («Покров Пресвятої Богородиці»). Цим же Указом визнається таким, що втратив чинність попередній Указ Президента України від 23-го лютого 1999-го №202.

Воїне, лицарю славний,


Ти зброю тримаєш в руках,


Щоб на нашу країну-державу


Злий не зазіхав ворог.


Будь мужній і будь гідний


Ти слави своїх батьків,


Відважний український воїне,


Нащадку славних козаків!



Сьогодні вітаємо всіх військовослужбовців України. Ви – наші захисники, опора держави. Спокій наших домівок, спокій близьких – у ваших надійних, сильних руках. Прийміть вітання з найкращими побажаннями: добра, світлого настрою та перемоги!

Вітаю всіх захисників України з їхнім святом. Поки є герої, що захищають мирне майбутнє наших дітей від  ворога, ми обов’язково переможемо. Молимось за вас, воїни України!

У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу всіх захисників нашої Вітчизни! Бажаємо їм благополуччя і сил, здоров’я і щастя! Мирного неба і смачного хліба! Зі святом Вас дорогі наші захисники!




Немає коментарів:

Дописати коментар