21 червня 2020 р.

21 червня – День медичного працівника


Міжнародний День медичного працівника відзначається в третю неділю червня, цього року це 21 червня.
День медичного працівника – це професійне свято всіх без винятку працівників галузі охорони здоров’я в Україні. У День медика медсестри, акушери, санітари, лаборанти, фельдшери, лікарі отримують привітання та слова подяки від пацієнтів за свою нелегку і вкрай відповідальну роботу.

Значення медиків складно переоцінити, адже їхня праця націлена на підтримку доброго здоров’я задовго до моменту нашого народження і протягом усього нашого життя.
Щоденна самовіддана праця медиків України, їхні доброта, душевне тепло, співчутливість, жертовна турбота про здоров’я людини спрямовані на гарантування найповнішої медичної допомоги населенню.

 Саме ці визначальні якості представників цієї професії завжди користувалися особливою суспільною повагою, загальною пошаною. І це є щирою винагородою подвижницької діяльності, результатом якої виступають значні надбання вітчизняної медицини.
Спираючись на власні фахові напрацювання та творче осмислення кращих світових досягнень у сфері медицини, українські медики активно працюють над загальною модернізацією системи, посиленням її ефективності та конкурентоспроможності, піднесенням статусу медичної професії до рівня найавторитетнішої, найбільш затребуваної та найповажнішої у суспільстві. Особливо це відчувається зараз, коли значні сили не тільки вітчизняної, а і світової медицини направлені на боротьбу із пандемією коронавірусної інфекції.

Немає коментарів:

Дописати коментар