5 червня 2020 р.

Всесвітній день охорони навколишнього середовища



Щорічно 5 червня відзначають Всесвітній день навколишнього середовища. Конференція ООН з проблем навколишнього середовища, що відбулася в Стокгольмі в 1972 році, поклала початок цього «свята». І наразі цей день є для всіх природоохоронних організацій одним з основних способів привернути увагу громадськості до проблем навколишнього середовища.
Такий захід, як святкування цього Дня, розрахований на те, щоб привнести людський чинник в питання охорони навколишнього середовища.

Дати народам світу можливість активно сприяти стійкому і справедливому розвитку, сприяти розумінню того, що основною рушійною силою зміни підходів до природоохоронних питань є громади. А також роз’яснювати корисність партнерських відносин, з тим щоб у всіх країн і народів було більш безпечне і благополучне майбутнє.
Довкілля – це всі живі та неживі об’єкти, що природно існують на Землі або в деякій її частині. Земля, вода, повітря, флора і фауна – все це довкілля, на стан якого впливає маса чинників – від кинутого на землю недопалка, папірця до величезних сміттєзвалищ і височезних труб промислових комплексів, що отруюють ядучим димом повітря мегаполісів; від убитого заради бивнів слона десь у Центральній Африці до вирубаних декількох гектарів лісу у Закарпатті.

 Головну загрозу довкіллю становить людина – її байдужість, безкультур’я і безмежна жадібність.
У 2020 році тема Всесвітній день довкілля присвячена збереженню біорізноманіття - невідкладній і нагальній проблемі. Адже нещодавні події, починаючи з лісових пожеж в Бразилії, Сполучених Штатах Америки та Австралії і закінчуючи нашестям сарани в Східній Африці, а тепер і глобальна пандемія - демонструють взаємозалежність людини і природи.






Немає коментарів:

Дописати коментар