17 червня 2020 р.

Всесвітній день боротьби з опустелюванням і засухою


Всесвітній день боротьби з опустелюванням і засухою запроваджено Генеральною Асамблеєю ООН в 1995 році. Дата свята була обрана невипадково – в річницю прийняття Конвенції ООН по боротьбі з опустелюванням 17 червня 1994 року.
Мета цього свята – сприяти проведенню заходів з охорони посушливих земель.Опустелювання є одним із найбільш тривожних світових процесів деградації навколишнього середовища, якому піддається третина поверхні Землі. 
Це, своєю чергою, загрожує здоров'ю та існуванню мільярдів людей. Щороку опустелювання і засуха призводять до втрат сільськогосподарської продукції на суму більше 40 мільярдів доларів.
Проблема опустелювання може мати серйозні наслідки для системи міжнародної екологічної безпеки, подолання бідності, соціально-економічної стабільності та сталого розвитку. 
Наслідками опустелювання і засухи є відсутність продовольчої безпеки, голод і злидні. Це призводить до зростання кількості бідних людей, змушених шукати новий притулок і засоби для існування.

Спустелювання – це деградація засушливих ґрунтів, через яку гинуть родючі землі, пасовища та ліси. На сьогодні воно є однією з найбільш глобальних економічних проблем світу в цілому та України зокрема. Причиною жахливої деградації земель є надмірна неправильна експлуатація ґрунтів, нераціональна вирубка лісів тощо. Від неї тією чи іншою мірою страждає 70% засушливих територій в усьому світі.

Давайте не будемо байдужі до боротьби з опустелюванням і посухою та будемо вирощувати майбутнє разом!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар