17 січня 2021 р.

 

Ідея створення Всесвітнього дня снігу напрошувалася вже дуже давно. З 2007-го року почали з’являтися перші акції міжнародного характеру, які згодом були включені до порядку денного цього дня. У 2011-му році Міжнародною федерацією лижного спорту (FIS) на 2012-й рік нарешті було заплановано ряд щорічних заходів, присвячених цій знаменній події. FIS виступила засновником Дня снігу, відзначати який вирішили в третю неділю січня.

Офіційно Всесвітній день снігу був створений для популяризації зимових видів спорту в молодіжному середовищі, для підтримки і заохочення участі в подібних заходах всіх зацікавлених сторін в галузі. Мета проведення заходів полягає у залученні дітей і сімей до своєрідного, унікального, активного відпочинку, який може подарувати тільки участь у зимових видах спорту. Для цього і проводяться спеціальні заходи по всьому світу.

Всесвітній день снігу швидко набрав популярність. Станом на 2017-й рік з нагоди цього Дня було заплановано вже близько 500 заходів по всьому світу, зареєструвалося понад 1,2 мільйона учасників. Наприклад, в 2013-му році один із заходів, присвячений Всесвітньому дню снігу відбувся у Донецьку, Україна. Основні офіційні заходи пройшли на території ботанічного саду і, незважаючи на теплу погоду, навіть дощ, багато учасників прийшли з сім’ями і друзями.

Головна мета ж заходів всесвітнього свята снігу — показати зиму в усій своїй красі та залучити дітей і дорослих до активного способу життя за допомогою зимових видів спорту.

Гірські лижі, сноуборд, бобслей, ковзанки, керлінг, біатлон, хокей – це найпопулярніші з них. А ще у світі з'явилось чимало нових неймовірних зимових видів спорту.

Снігові розваги, поки в Україні ще сніжно, точно знадобляться вам у ці вихідні!



Немає коментарів:

Дописати коментар