17 квітня 2021 р.

ЗРОБИМО СВІТ ЧИСТІШИМ! ЗБЕРЕЖЕМО ДОВКІЛЛЯ

РАЗОМ!

17 квітня в Украні відзначається День навколишнього середовища, який ми найчастіше називаємо Днем довкілля.

Довкілля - це багатогранний,  суворий і лагідний, потужний і вразливий наш спільний простір, в якому відбувається постійний рух такого звичного життя, що сприймається як даність. Але саме від нашого ставлення залежить, яким бути великому храму природи.  

Недавні події, починаючи з лісових пожеж в різних куточках нашої планети, урагани, екстремальні температури, навали сарани, засухах і повені, а тепер і глобальна пандемія — демонструють взаємозалежність людини і природи, в якій він існує. Природа посилає нам сигнал.

Найбільша шкода навколишньому природному середовищу здійснюється громадянами через низький рівень екологічної свідомості та культури поведінки на природі, їх байдужості до майбутнього нашої держави.

Головна мета свята – привернути увагу громадськості до екологічних проблем держави, спонукати якомога більше людей до активних дій, аби не допустити, щоб навантаження на природні екосистеми сягнуло своєї критичної межі.Ліс, вода, повітря, земля, флора та фауна – це все довкілля, величезний скарб, якій дарований людству.

Долучитися до дня довкілля досить просто, іноді достатньо і невеликого кроку, що матиме великий вплив на стан природного середовища. Слідкуймо за своїм споживанням та діями аби зробити нашу домівку, світ природи кращою.

Отже, день довкілля є днем для людей з усіх верств суспільства, яким необхідно зібратися разом, щоб забезпечити чисту, зелену і яскраву перспективу для себе і майбутніх поколінь!

Немає коментарів:

Дописати коментар