1 квітня 2021 р.

 


Надворі квітень, а, отже, час прильоту до нас пташок із теплих країв.     Саме 1 квітня відзначається  Міжнародний день птахів.  Проходить це свято щороку в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера» і не випадково його відзначають саме в квітні. 1 квітня 1906 року була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів.


Напевно немає такої людини, котра б не захоплювалася приємними мелодійними голосами – пташиним співом. Тьохкання соловейка, щебет сойки, скрекотання сороки, цвірінькання горобців, чи, навіть, ритмічні постукування дятла, – усе це царство птахів, яке асоціюється із зеленню лісу, запахом хвої і лісів.

 Птахи живуть на планеті понад 150 мільйонів років, немає на Землі такого куточка, де б їх не було. Природно при цьому, що їхній зовнішній вигляд є досить різноманітним і способи життя відрізняються.

     Неоціненну користь приносять птахи людині. Птахи знищують не лише шкідливих комах, а й багато шкідливих гризунів, які часто завдають значних збитків урожаю сільськогосподарських культур.

Птахи також сприяють поширенню дерев та кущів.

Крім цього, птахи створюють необхідний ланцюг у ряді живих істот, забезпечують рівновагу в боротьбі за існування у тваринному світі. 








Немає коментарів:

Дописати коментар