21 грудня 2020 р.

21 грудня -- День народження кросворду !!!

 Творцем першого кросворду був журналіст Артур Уїнн, який емігрував до Нью-Йорка з Ліверпуля. Він винайшов новий підхід у роботі зі словом: уклав літери в клітини, клітини розмістив у смужки і назвав нову головоломку "cross-word puzzle". Автор направив свій кросворд з 32 слів в газету "Нью-Йорк уорлд", де він був надрукований 21 грудня 1913 року.

Кросворд Wynnes відрізнявся від сьогоднішніх кросвордів тим, що був ромбоподібним і не містив чорних квадратів. Протягом 1920-х років інші газети підхопили недавно відкрите заняття, і через десять років воно було майже в кожній американській газеті. Саме в цей період кросворди придбали звичну форму. Через десять років після входження до складу держав він перетнув Атлантику і підкорив Європу.

Згодом кросворди отримали безліч різних варіантів. Більшість скандинавських кросвордів відносяться до типу кросвордів типу 
«Ключі на квадратах»
. Тобто з ключовим словом всередині квадратів. Вони також поширені в Фінляндії і Німеччині. У США і Великобританії більшість кросвордів з ключовими словами не використовуються. Часто називають загадковими кросвордами. Кейворди, антикросворди і анаграмні кросворди - це інші типи кросвордів.

Всім відомо, що розгадувати головоломки — це справжнє задоволення. А розгадувати веселі головоломки — це взагалі подвійне задоволення. Саме таку книгу ми вам пропонуємо. З цією книгою можна, наприклад, влаштувати пречудову вікторину на дитячому дні народження, або ж взяти її з собою у подорож, аби зробити дозвілля вашої дитини веселим та корисним. Звісно, ви не зразу зможете відповісти на деякі питання. Але цей факт зробить процес розгадування більш захоплюючим та цікавим.





Немає коментарів:

Дописати коментар