3 грудня 2020 р.


Першу компанію під назвою "Evans & Sutherland" з виробництва комп’ютерної графіки заснували ще в 1968-му році. Одним з її засновників був американський вчений у галузі інформатики Айвен Сазерленд. Він також був піонером інтернету. Ще будучи аспірантом, Айвен написав програму Sketchpad, яка дозволяла створювати простенькі тривимірні об’єкти.
Звичайно ж перші комп’ютери були неймовірно великими, вироблена ними комп’ютерна графіка - дещо незграбною і важкою, але етап еволюції комп’ютерних систем, на щастя, не розтягнувся на сотні років. Мікропроцесори - маленькі деталі, які дозволяли зменшити розміри комп’ютера до цілком розумних, вирішували безліч завдань. Так, у 1974 році компанія Intel випускає на ринок 8-ми бітний процесор Intel 8080, компанія Motorola - процесор 6800. Конкуренти не дрімають. Хітом продажів в 1977-му році стає домашній комп’ютер Apple II. У 1981 році персональний комп’ютер IBM за версією відомого журналу «Тime» отримує титул «Кращий товар року» і понеслося ...
Спочатку 3D-друк використовувався переважно для створення прототипів,
тепер це - виробництво готових виробів. Великі корпорації завдяки 3D-друку економлять значну частину своїх фінансів. Приміром, компанія Ford стверджує, що друкуючи для тестування свої запчастини, економить щомісячно на цьому до півмільйона доларів.

Заходи, що проводяться в контексті популяризації 3D, включають в себе майстер-класи, конференції, різні презентації, "дегустації" нових пристроїв і обладнання, програмного забезпечення та ефектів на його основі. Дизайнери багатьох студій виступають з показом нових барвистих і захоплюючих роликів, просочених максимальною реалістичністю, практично на межі фантастики, а кожен, у кого є інтернет, навіть з власного будинку може взяти участь в святкуванні цього Дня. Заходи активно підтримуються в освітньому середовищі і багатьох спеціалізованих навчальних закладах.
І не забудьте, якщо у вас є знайомі дизайнери або 3D-фахівці, буде не зайвим привітати їх в цей День з їх професійним святом.
З Днем 3D!

Немає коментарів:

Дописати коментар